17.02.2015 10:01

Mama și surorile lui Victor Ponta au avut percheziții de către DNA

DNA efectuează a efectuat în această dimineață percheziții la firma Exfin 2000 SRL, care aparţine mamei şi surorii premierului român Victor Ponta. În cauză este implicat şi cumnatul premierului, Iulian Herţanu, care, cel mai probabil, va fi dus la audieri la DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti, transmite B1 TV, citat de Money.ro.

Procurorii DNA Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene. În cursul zilei de 17 februarie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 14 locaţii, majoritatea situate în municipiile Bucureşti şi Ploieşti, acestea fiind sedii de societăţi comerciale ori domicilii ale unor persoane”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit datelor de la Oficiul Național de la Registrul Comerțului, asociat (49%) și administrator al SC Exfin 2000 SRL este Alexandra Florina Herțanu (fostă Ponta), nmeni alta decât sora premierului.

În urmă cu doi ani, în presă au apărut relatări potrivit cărora firma de contabilitate EXFIN 2000 SRL, companie fondată de mama premierului în funcţie, are un portofoliu important de clienţi abonaţi la contracte bănoase cu statul român. Printre clienţi s-ar fi numărat şi o firmă transferată ulterior unui personaj implicat în scheme suspecte de spălare de datorii.

Comentarii