07.07.2014 19:37

MAREA BRITANIE: ATITUDINE DURĂ ÎMPOTRIVA IMIGRANȚILOR

Marea Britanie oprește imigranții est-europeni. Conservatorii britanici au întocmit un plan de reducere a imigraţiei din ţările europene sărace, între care România şi Bulgaria, ca parte a renegocierii relaţiei Marii Britanii cu Uniunea Europeană, relatează Daily Mail, în ediţia electronică de azi.

Conform proiectului care ar fi primit sprijin în Cabinetul Britanic, vor fi impuse limite persoanelor provenind din ţări în care salariile şi beneficiile sociale sunt mai mici decât în Marea Britanie. Astfel, acestea includ state membre UE, precum România şi Bulgaria, dar şi state care vor adera în viitor. Cetăţenii acestor ţări vor putea să meargă în continuare în Marea Britanie, dar numărul lor va fi limitat.
Premierul britanic David Cameron a promis să renegocieze apartenenţa Marii Britanii la UE înaintea unui referendum privind menţinerea ţării sale în blocul comunitar, ce va fi organizat în 2017. Pe de altă parte, Cameron se confruntă cu presiuni din partea parlamentarilor săi, care îi cer să explice ce măsuri speră să obţină printr-o renegociere.
Unii membri ai partidului conservator vor ca premierul să adopte o atitudine mai dură împotriva imigraţiei pentru a neutraliza ameninţarea independenții regatului unit, la următoarele alegeri generale de anul viitor.

Comentarii