24.11.2016 13:20

Marian Lupu este noul co-președinte al Adunării Parlamentare EURONEST

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a fost ales în funcția de co-președinte al Adunării Parlamentare EURONEST.

Decizia a fost luată în unanimitate în cadrul ședinței Biroului Adunării care a avut loc pe 23 noiembrie la Strasbourg. Printre prioritățile de bază pe care se va axa acesta în noua funcție este promovarea parcursului european al Republicii Moldova.

„Mi-am asumat un angajament ferm să contribui la promovarea parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv prin intensificarea relațiilor pe linie parlamentară cu Uniunea Europeană”, a declarat liderul PDM, Marian Lupu.

Potrivit unui comunicat emis de formațiune, acesta va deține funcția alături de reprezentantul Parlamentului European, eurodeputatul Heidi Hautala.

Liderul PDM a mai spus că, în calitate de co-preşedinte, va depune efortul în vederea atingerii obiectivelor AP EURONEST, în special, cel privind integrarea economică continuă, liberalizarea investițiilor și susținerea reformelor socio-economice a statelor partenere. „Nu în ultimul rând, vom colabora pe dimensiunea libertăților fundamentale și drepturilor omului, fortificării statului de drept și promovarea cooperării culturale”, a mentionat Marian Lupu.

AP EURONEST reprezintă dimensiunea de colaborare parlamentară dintre Uniunea Europeană și statele Parteneriatului estic și contribuie la promovarea și consolidarea integrării europene.

Instituția este constituită din deputați din statele Parteneriatului estic (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina) și deputați - reprezentanți ai Parlamentului European.

SURSA

Comentarii