28.11.2016 10:05

Marian Lupu: Federalizarea este un proiect periculos

Federalizarea Republicii Moldova este un proiect periculos, care ar putea conduce la dispariţia statului. Declaraţia a fost făcută de Marian Lupu, preşedintele PDM, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune „Prime” transmite IPN.

Marian Lupu a spus că în regiunea transnistreană au avut loc deja două referendumuri, în cadrul cărora locuitorii de acolo au spus că nu vor să fie în componenţa Republicii Moldova. „Rezultatele acestor scrutine nu au fost recunoscute de către nimeni. Dacă însă Transnistria va avea un statut special, atunci ar putea avea loc din nou un astfel de referendum, rezultatele cărora vor fi deja recunoscute. Federalizarea este o formă nereuşită, care pune în pericol existenţa Republicii Moldova”, a argumentat fruntaşul democrat.

Referindu-se la Igor Dodon, care optează pentru federalizarea Republicii Moldova, Marian Lupu a spus că partidul pe care îl conduce este gata să colaboreze cu preşedintele ales. „Din momentul când s-a încheiat campania electorală, trebuie să se gândească că sunt angajaţi ai instituţiilor statului şi trebuie să conlucrăm ca în orice stat normal”, a spus Lupu.

În cadrul emisiunii Lupu a precizat că s-a retras din cursa electorală pentru a evita un „şapte aprilie”.


SURSA

Comentarii