12.09.2014 17:09

MARKETING ÎN STIL ITALIAN

Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata, a găzduit la reședința sa o degustare de produse a unei companii italiene. Peste o sută de invitați, clienți și prieteni ai Casei Rinaldi în Moldova, au avut ocazia să guste din rodul grădinii italiene servite diplomatic. Scopul evenimentului a fost să familiarizeze proprietarii și directorii de rețele de supermarketuri, de hoteluri sau restaurante cu gama de produse italiene.

Aseară, la Reședința Ambasadorului Italiei a fost mare forfotă. Învitați unu și unu, muzică clasică, și produse de calitate au condimentat evenimentul, care a oferit și o lecție, cum ar trebui să fie promovat un produs de calitate. Ambasadorul a fost gazda evenimentului, care a menționat că este mândru de faptul că poate să susțină producătorii țării sale.

ENRICO NUNZIATA Ambasadorul Italiei în Republica Moldova: Italienii își desfășoară afacerile aici în Republica Moldova în diferite domenii, cum ar fi textile, domeniul serviciilor informaționale și desigur sunt foarte activi în sectorul alimentar, iar aici produsele companiei noastre dau dovadă de succes. Vreau să vă mai spun că majoritatea italienilor au o experiență bogată aici pe teritoriul Moldovei și totodată, ambasada organizează diferite forumuri economice sau întâlniri de alt gen cu oamenii de afaceri, unde se discută despre toate problemele pe care le întâlnesc ei aici și încercăm să le rezolvăm.

Managerul companiei italiene spune că s-a confruntat și cu unele probleme, de cnd își desfășoară afacerile în Republica Moldova, dar nimic nu este greu atunci când ai oameni de încredere alături și o consumatori, care îți apreciază produsele.

GIOVANNI MAGAGNI manager compania Casa Rinaldi: În primul rând, pentru a face investiții într-o țară străină, trebuie să găsești partenerii și oamenii de încredere. Apoi, trebuie să studiezi piața și să încerci să înțelegi de ce are nevoie piața respectivă. Toate acestea încercăm să le facem deja de trei ani aici în Moldova. Este greu, dar este la fel ca în orce altă țară unde încerci să inițiezi o afacere. Cu siguranță aici în Moldova, am găsit poate și datorită bucătăriei moldovenești foarte bogate, o atenție deosebită asupra produselor noastre, așa că din acest punct de vedere ne-a fost ușor.

Prezenți la eveniment, specialiștii în medicina publică, oamenii de afaceri și reprezentanții diferitor rețele de restaurante și hoteluri din Chișinău, au apreciat calitatea înaltă a produselor expuse și consideră că Moldova mai are de muncit mult pentru a ajunge nivelul calității produselor italiene.

”Casa Rinaldi” este recunoscută în peste 80 de ţări ale lumii datorită experienţei de mai bine de 30 de ani în industria alimentară. În Republica Moldova, compania taliană este pe piață de trei ani.

Comentarii