15.11.2016 08:45

Mesajul lui Iohannis pentru Dodon

Autoritățile României recunosc rezultatul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și îndeamnă președintele nou-ales să-și îndeplinească cu înțelepciune mandatul.

Declarația se conține într-o notă informativă emisă de Administrația Prezidențială de la București după publicarea rezultatelor alegerilor.

„Preşedintele României consideră că este necesar ca noul preşedinte să îndeplinească cu înţelepciune şi echilibru mandatul său, avînd în vedere responsabilitatea deosebită care îi revine acestuia în respectarea întocmai a atribuţiilor constituţionale ale funcţiei de şef al statului”, se arată în declarația semnată de Klaus Iohannis.

Potrivit președintelui României, prezența ridicată la vot în cadrul scrutinului din 13 noiembrie întăreşte responsabilitatea decidenţilor politici de a răspunde echilibrat aşteptărilor legitime ale tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.

„În urma rezultatelor preliminare şi a concluziilor observatorilor OSCE/ODIHR, Parlamentului European, Adunării Parlamentare a OSCE şi a Consiliului Europei, care au participat la monitorizarea alegerilor, Guvernul României îşi exprimă speranţa că instituţiile fundamentale din Republica Moldova vor colabora pentru asigurarea stabilităţii politice a ţării, pentru continuarea agendei de reforme şi a procesului de modernizare a țării”, se mai arată în declarație.



SURSA

Comentarii