12.07.2016 07:50

MAE al Rusiei a calificat intenția de a interzice emisiunile rusești în Moldova drept un pas neprietenos

Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a calificat intenția autorităților moldovenești de a interzice difuzarea emisiunilor rusești în republică drept un pas neprietenos.

Acest lucru este precizat în comentariul Departamentului Informații și Mass-Media al MAE al Rusiei în legătură cu intențiile de a înăspri legislația în vigoare privind audiovizualul din Moldova.

În acesta se menționează că Moscova a atras atenția asupra inițiativei deputaților din partea fracțiunilor din coaliția de guvernare din Parlamentul Moldovei, orientată spre înăsprirea legislației în vigoare în domeniul audiovizualului.

„Este evident că modificările propuse la Codul audiovizualului sînt destinate înlăturării audiovizualului rusofon din Moldova, unde limba rusă este o limbă de comunicare internațională”, se arată în comentariul MAE al Rusiei.

De asemenea, în acesta se mai menționează că acest pas neprietenos este întreprins în contextul activizării dialogului politic moldo-rus.

„Moscova va urmări cu atenție evoluția situației pe marginea acestei inițiative, care are un caracter de conjunctură distinct în ajunul viitoarelor alegeri prezidențiale din Moldova și va ține cont de evoluția problemei în construirea ulterioară a relațiilor ruso-moldovenești”, scrie în comentariul MAE al Rusiei.


SURSA

Comentarii