23.11.2016 07:01

MAEIE va desfăşura o anchetă internă la Consulatul RM la Istanbul

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) va desfăşura o anchetă internă la Consulatul RM la Istanbul (Turcia).

Potrivit agenţiei, despre aceasta a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Andrei Galbur.

Potrivit lui, decizia a fost luată după ce a fost reţinut consulul general al Moldovei la Istanbul, Veaceslav Filip, suspectat de corupere. La Istanbul a plecat un colaborator al MAEIE, care va gestiona temporar activităţile consulatului. De asemenea, toţi colaboratorii misiunii diplomatice din Turcia au primit instrucţii suplimentare privind măsurile de securitate.

"Rugăm cetăţenii să respecte prezumţia nevinovăţiei faţă de colegul nostru Veaceslav Filip, până la pronunţarea sentinţei de către instanţa de judecată", a spus Galbur.

Veaceslav Filip este acuzat că a luat mită de la persoane de origine arabă pentru perfectarea documentelor care le permit să intre pe teritoriul Moldovei.

"Cetăţenilor unor ţări străine li se permite să intre pe teritoriul Moldovei doar dacă au vizele corespunzătoare în paşaport. Acestea sunt acordate în cadrul sistemului informaţional de gestionare a vizelor. Acest sistem se află sub controlul Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului de Informaţii şi Securitate al RM", a precizat ministrul.

SURSA

Comentarii