29.01.2015 10:45

Miniștrii europeni vor dezbate azi noi sancțiuni față de Rusia

Miniştrii europeni de Externe participă astăzi la o reuniune extraordinară, în care pun în dezbatere atitudinea pe care o va avea UE faţă de Rusia. Cei 20 de oficiali urmează să decidă o prelungire a primei serii de sancţiuni care vizează insurgenți ucraineni şi lideri din Rusia, informează Mediafax.

Potrivit mai multor surse de la Bruxelles, Uniunea Europeană se orientează către o simplă extindere a listei cu persoane sancţionate.
Ieri, vicecancelarul german şi ministru al Economiei, Sigmar Gabrier, a declarat că Berlinul nu este pentru moment în favoarea unor noi sancţiuni europene împotriva Moscovei, pentru implicarea sa în conflictul din Ucraina.
Pe de altă parte tot ieri vicepreşedintele american Joe Biden a ameninţat Rusia cu noi sancţiuni, afirmând că preţul pe care-l are de plătit Moscova "va continua să crească". Totodată, ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov a declarat pentru agenția Interfax, că între Rusia și SUA a izbucnit un nou Război Rece, care ar putea să degenereze într-un conflict armat.

Comentarii