28.10.2016 11:50

Moldova nu va semna acordul de colaborare politico-militară cu statele CSI

Delegația Republica Moldova, prezentă la reuniunea Consiliului șefilor de guverne ale CSI, nu va semna documentele privind colaborarea politico-militară a statelor-membre ale CSI.

O delegație a Republica Moldova condusă de Ministrul Economiei Octavian Calmîc, participă vineri la reuniunea Consiliului șefilor de guverne ale Comunității Statelor Independente, care are loc în capitala Republicii Belarus, orașul Minsk. Despre aceasta a anunțat serviciul de presă al Ministerului Economiei, scrie sputnik.md.

În cadrul întrunirii vor fi discutate 21 de subiecte referitoare la diverse domenii de interes comun, inclusiv proiecte de documente privind combaterea crimei organizate, traficului ilicit de ființe umane şi droguri, colaborarea în domeniile cultural şi umanitar, securitatea informației și alte chestiuni.

S-a anunțat totodată că delegația țării noastre, în conformitate cu legislația în vigoare, nu va semna documentele privind colaborarea politico-militară a statelor-membre ale CSI.

Potrivit articolului 11 din Constituție, Republica Moldova își proclamă neutralitatea sa permanentă și nu admite dislocarea de trupe militare ale altor state pe teritoriul său.

SURSA

Comentarii