17.05.2014 12:00

Moldova, promovată peste hotare

Republica Moldova va deveni mai cunoscută pe plan internațional. În această săptămână Marea Britanie, Suedia și Germania au fost gazdele unor serate culturale, cu concerte live de muzică populară moldovenească și degustări de vinuri. Destinațiile respective au fost selectate datorită interesului înalt din partea cetățenilor față de cultura, vinurile și gastronomia Republicii Moldova. Proiectul s-a desfășurat la inițiativa Ministerului Culturii și are scopul de a dezvolta turismul și a promova Moldova ca destinație turistică.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, în cadrul concertelor a evoluat interpreta autohtonă, Geta Burlacu şi ansamblul de muzică populară şi dans “Frații Ștefăneț”. Totodată, se mai menționează că aceste concerte vor servi și drept platformă pentru stabilirea parteneriatelor și atragerea investițiilor în sectorul turistic.

Participanții la evenimentele respective au rămas impresionați și se pregătesc să viziteze Moldova.

“A fost un eveniment superb cu degustare de vinuri moldovenești și muzică populară de excepție. Noi deja ne-am informat despre cum să ajungem în această țară unde, într-o perioadă destul de scurtă, am putea savura frumusețea unor locuri pitorești.” a afirmat Daniel Mayer, manager vânzări, de la United Wineries din Germania.

Evenimentele au fost organizate cu suportul ambasadelor țărilor respective în Republica Moldova, a Asociației Naționale pentru Turism Receptor, a Agenției de Promovare a Exporturilor și Atragere a Investițiilor și a Agenției Naționale a Turismului și diasporei.

Comentarii