27.08.2014 09:56

MOLDOVA SĂRBĂTOREȘTE ZIUA INDEPENDENȚEI

Astăzi, Republica Moldova împlinește 23 de ani de la obținerea independenței. Sărbătoarea a fost colorată de mai multe evenimente spectaculoase, precum, depunerea de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, vizita primministrului român Victor Ponta, parada portului popular moldovesc și lansarea troleibuzului turistic. Atmosfera de sărbătoare au simțit-o și reporterii noștri.

Sărbătoarea a început cu depunerea de flori la monumentul lui Ștefan cel mare și Sfânt de către preşedintele Nicolae Timofti, speakerul Igor Corman şi prim-ministrul Iurie Leancă.

Îmbrăcați în straie populare și cu câte un mănunchi de flori, cetățenii de la mic la mare au adus omagii Republicii Moldova.

Una dintre surprizele acestei zile a fost lansarea în premieră a Troleibuzului Turistic. Evenimentul are drept scop promovarea obiectivelor turistice din capitală şi este dedicat marcării celor 55 de ani ai turismului moldovenesc. Cetățenii se vor putea bucura de excursiile în troleibuz în fiecare wekend până la ziua vinului. Reprezentanții Agenției Națioale de Turism ne promit că în toamna anului 2015 va fi lansat un autocar turistic modern care va efectua excursii pe întreg teritoriul municipiului.

Totodată, centrul capitalei a adunat 30 de ansambluri folclorice din toate raioanele țării care au venit să demonstreze frumusețea portului popular moldovenesc.

Declaraţia de Independenţă a fost adoptată în data de 27 august 1991. Documentul a fost semnat de 278 de deputaţi din primul Parlament al Republicii Moldova, din totalul de 372. În prezent, Declaraţia de Independenţă este păstrată la Trezoreria Băncii Naţionale a Moldovei.

Comentarii