15.06.2016 14:23

Negruța: Alegerile din 2016 vor fi un exercițiu fără reguli

Alegerile prezidențiale din toamna anului 2016 vor constitui un exercițiu mai mult pentru cei de la putere, consideră fostul liberal-democrat Veaceslav Negruța.

Într-un articol publicat pe blogul său, Negruța atenționează asupra faptului că regulile de joc pentru scrutinul prezidențial rămîn neclare, iar acest lucru deschide ușa pentru noi fărădelegi.

„Chiar dacă sînt anunţate alegeri pentru toamna care vine, nu sînt clare regulile de joc. De aceea, acest exerciţiu este unul mai mult pentru cei de la putere. În încercarea de a oferi legalitate spectacolului care urmează, se inventează fel de fel de iniţiative, una mai năstruşnică decît alta. Fiecare actor îşi are rolul său. Şi îl joacă aşa ca sa fie ulterior parte a creaturii care se doreşte a se vedea din noiembrie 2016”, menționează Negruța.

În opinia fostului ministru, actuala guvernare încearcă să se poziționeze cît mai avantajos în această competiție electorală.
„Fără date oficiale ale recensămîntului, cu un spațiu larg de «manevrare» pentru guvernare, fără afișaj electoral, fără claritate cine poate candida, cu 15 mii de semnături – ca formă de constrîngere şi îngrădire a dreptului de a fi ales, … – mai urmează şi alte surprize pe care le clocește guvernarea din întuneric”, mai afirmă Veaceslav Negruța.


SURSA

Comentarii