22.01.2015 16:24

Nici astăzi nu a fost aleasă conducerea Parlamentului

Nici astăzi deputații nu au putut alege un președinte al Parlamentului. În schimb, au reușit cel puțin să aleagă - Comisia pentru alegerea președintelui Legislativului.

După ce ieri, deputații au cerut să fie amânată ședința extraordinară a parlamentului, astăzi parlamentarii s-au întrunit din nou, însă fără un rezultat. Aceștia reușind să aleagă doar Comisia pentru alegerea viitorului speaker.
Din partea PSRM a fost înaintat Vasile Bolea, PLDM l-a propus pe Tudor Deliu, PDM - pe Sergiu Sîrbu, iar PCRM - pe Artur Reşetnicov. Liberalii au refuzat să înainteze un membru al comisiei de alegere a preşedintelui.
Iniţial noul Legisaltiv a decis ca din comsia de alegeri să facă parte cinci persoane, dar după refuzul liberalilor, s-a votat ca aceasta să fie constituit din patru membri. După lungi discuții, și noi pauze, deputații moldoveni au votat unanim pentru a amâna alegerea preşedintelui Parlamentului. Aleşii poporului au convenit ca vineri, la ora 15:00, să revină la şedinţă.
Propunerea a fost înaintată, ca şi ieri, de liberal-democratul Valeriu Streleţ. Ulterior, Vlad Filat a ieșit în fața presei să ofere declarații. Acesta a menționat că la baza acestui blocaj ar sta partidul PL, iar de ieri până astăzi cele trei partide proeuropene nu s-au întâlnit.

Comentarii