17.11.2016 14:00

Noi prevederi cu privire la egalitatea de șanse, adoptate de Parlament

Stabilirea diferențiată pe criteriu de sex a primelor, tarifelor și beneficiilor ce rezultă din contractele de asigurare va fi interzisă.

Prevederea se regăsește într-un proiect de lege elaborat de Ministerul Muncii și adoptat astăzi în prima lectură de Legislativ.
Scopul proiectului, potrivit autorilor, este de a armoniza legislația națională cu cea europeană în contextul asigurării egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați, precum și de a exclude discriminarea în diverse domenii.

Inițiativa mai prevede interzicerea oricărei discriminări directe sau indirecte în ceea ce privește accederea în funcții publice, criteriile de desemnare a cîștigătorului concursului pentru ocuparea funcției publice.

„Republica Moldova și-a asumat responsabilitatea pentru crearea și menținerea unui cadru normativ ajustat aquis-ului comunitar, ceea ce presupune armonizarea în practica națională a directivelor europene în domeniul asigurării egalității de șanse între femei și bărbați”, a argumentat viceministrul Muncii Viorica Dumbrăveanu.

SURSA

Comentarii