24.06.2014 11:46

NOI SANCȚIUNI PENTRU RUSIA

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, l-a ameninţat ieri pe Vladimir Putin cu adoptarea de noi sancţiuni, în cazul în care Rusia nu va stopa intrarea de arme în Ucraina şi nu va înceta susţinerea separatiştilor.

Conform Casei Albe, Obama l-a avertizat pe Putin în cursul unei discuţii telefonice în care a îndemnat Moscova să ia „măsuri concrete" pentru a detensiona situaţia din Ucraina. "Deşi considerăm că o soluţie diplomatică este în continuare posibilă, Rusia va suporta noi costuri dacă nu observăm măsuri concrete pentru reducerea tensiunii", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului american, Josh Earnest, citat de Mediafax
La rândul său, Kremlinul a explicat că preşedintele rus a evidenţiat importanţa încetării bilaterale a focului şi lansării unor discuţii directe între părţile implicate în conflict.
Vladimir Putin a subliniat că: ”O încetare veritabilă a luptelor şi lansarea unor discuţii directe între părţile aflate în conflict reprezintă cea mai mare prioritate pentru normalizarea situaţiei din regiunile de sud-est" ale Ucrainei, potrivit unui comunicat al Moscovei.

Comentarii