27.06.2016 19:13

Noul președinte CEC răspunde la acuzațiile lui Dodon

Alegerea Alinei Russu, propuse de PCRM, în funcția de președinte al Comisiei Electorale Centrale, a fost criticată aspru de liderul PSRM, Igor Dodon.

Socialistul a declarat în contextul desemnării unei noi conduceri a CEC că instituția va activa în continuare, în mod fraudulos, manipulator și slugarnic în fața guvernării.

„Ceea ce trebuia de demonstrat – comuniștii sînt un apendice al guvernării, care joacă rolul de opoziție de buzunar. Iar pentru slujba politică ascultătoare și comodă, ei sînt răsplătiți periodic cu funcții și alte beneficii și avantaje. CEC-ul, care trece de la Ciocan la partidul cu seceră și ciocan, rămîne a fi același CEC – fraudulos, manipulator, slugarnic în fața guvernării oligarhice”, a comentat astăzi Igor Dodon.

În replică, președintele nou-ales al Comisiei, Alina Russu, a ținut să precizeze că este jurist de meserie și nu se va implica în politică pe parcursul activității sale.

„Nu voi face comentarii pe seama declarațiilor actorilor politici. Fiecare cu meseria sa, eu sînt jurist de profesie, să-i lăsăm pe politicieni să-și facă capital politic prin intermediul declarațiilor. Misiunea noastră este de a respecta legea și a face în așa fel, ca poporul să-și exprime liber dreptul la vot. Va fi un mandat responsabil, cu multe încercări. Piloni ai activității noastre vor fi transparența și legalitatea”, a punctat Alina Russu.

Menționăm că Alina Russu a fost aleasă în funcția de președinte la propunerea fostului șef al CEC Iurie Ciocan. Vicepreședinte al instituției a fost desemnată Rodica Ciubotaru, iar secretar – Veaceslav Agrigoroae.


SURSA

Comentarii