08.04.2015 15:24

Operaţiuni de amploare în Capitală. Ofițerii CNA au reținut astăzi 16 persoane în dosarul echipamentelor medicale

Operaţiuni de amploare în Capitală. Astăzi, ofițerii CNA împreună cu Procuratura Anticorupție au reținut 16 persoane cu funcții de conducere pentru 72 de ore. Reținerile au avut loc într-un dosar de corupție, ce vizează achiziții publice în sistemul medical. Printre cei vizaţi este fostul ministru al Sănătăţii, Andrei Usatîi, directorul Agenţiei Medicamentului, dar şi adjunctul acestuia şi mai mulţi directori de spitale din ţară.

Pe parcursul întregii zile ofiţerii anticporupţie au efectuat 69 de percheziţii în casele, birourile şi maşinile persoanelor bănuite. Oamenii legii au verificat cum s-au desfăşurat 20 de licitaţii, cu o valoare de peste 200 de milioane de lei. Bogdan Zumbreanu, șef Direcție urmărire penală a CNA, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, că investigațiile în acest dosar au demarat în noiembrie 2014. Deși nu a putut să ofere mai multe detalii, șeful de la CNA a explicat care era rolul fostului ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, în această schema.

Precizăm că astăzi dimineața, ofițerii CNA și procurorii Anticorupție au inițiat zeci de percheziții în țară, la Ministerul de Interne, la Departamentul Instituții Penitenciare și la alte instituții medicale. Drept urmare printre cei reținuți se numără, ex-ministrul Sănătății, directorul Centrului Republican de Diagnostică Medicală, directorul direcției logistică a Centrului Republican de Diagnostic, directorul Institutului de Cardiologie, directorul întreprinderii medico-sanitare publice Spitalul de Urgență, prim vicedirectorul Spitalului de Urgență, directorul Insitutului Oncologic precum și directorul Agenției Medicamentului, vicedirectorul Agenției Medicamentului și un șef de secție al Agenției Medicamentului. Toate aceste persoane sunt bănuite de comiterea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, dare și luare de mită.

Comentarii