10.02.2015 07:57

Parlamentarii români au hotărât arestarea Elenei Udrea. Vezi prima reacție a deputatului

Camera Deputaţilor a aprobat, luni seară, cererea de arestare formulată în dosarul "Gala Bute" în cazul Elenei Udrea, fiind înregistrate- 219 voturi "pentru" şi 102 "împotrivă". Camera Deputaţilor a aprobat şi solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea în dosarul Microsoft, la cererea DNA, cu 202 voturi ”pentru” şi 65 ”împotrivă”. Deputaţii au încheiat votul prin aprobarea încuviinţării arestării preventive, care înlocuieşte controlul judiciar în dosarul Microsoft, scrie Mediafax.

Proiectul de hotărâre a Camerei Deputaţilor aferent cererii ministrului Justiţiei, însoţită de solicitarea Parchetului de pe lângă ÎCCJ, de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Elena Udrea, prin înlocuirea controlului judiciar dispus la data de 29.01.2015, formulată în dosarul nr.880/P/2014 al DNA, a fost adoptat prin vot secret cu bile, asemenea celorlalte cinci solicitări supuse anterior votului.

Camera Deputaţilor a dat şase voturi distincte cu bile pentru solicitările justiţiei în privinţa Elenei Udrea, dintre care trei pentru începerea urmăririi penale în două dosare şi încă trei pentru arestare preventivă, toate cererile fiind aprobate.

Elena Udrea a avut o primă reacţie pe Facebook după ce Camera Deputaţilor a aprobat cererea de arestare a sa în dosarul "Gala Bute".


"Parlamentul a avut o şansă, dar a ratat-o. Eu îmi asum destinul. Subiectul nu trebuie să fie ce se întâmplă cu mine, ci cum va arăta România condusă din umbră discreţionar şi ocult, odată ce adevărul a fost suprimat", a scris Elena Udrea pe Facebook.

Elena Udrea a fost citată de procurori să se prezinte marţi la DNA, după ce Camera Deputaţilor a dat avize pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PMP, în dosarele "Gala Bute" şi "Microsoft", în care este acuzată de fapte de corupţie, potrivit unor surse judiciare.

Comentarii