03.02.2015 14:24

Parlamentul își începe activitatea din sesiunea de primăvară-vară

Parlamentul își începe activitatea în cadrul sesiunii de primăvară. Speakerul Andrian Candu a convocat astăzi o ședință de lucru cu președinții comisiilor permanente și a vicepreședinților Legislativului.
Discuțiile au vizat organizarea eficientă a activității în cadrul comisiilor de profil. Potrivit președintelui Legislativului, Andrian Candu, în cadrul ședinței vor fi stabilite clar domeniile de activitate ale comisiilor parlamentare, ca urmare a unor modificări aduse la Regulamentul Parlamentului. Astfel, fiecare vicepreședinte al Parlamentului ar urma să fie responsabil pentru activitatea anumitor comisii.
Pe agenda de lucru a comisiilor parlamentare se află, în prezent, 126 de proiecte de acte legislative spre examinare și 4 legi spre reexaminare. Ședința Biroului Permanent va fi convocată mâine, 4 februarie, în cadrul căreia urmează să fie stabilită data primei ședințe în plen, din sesiunea de primăvară-vară.
Iar la sfârșitul acestei săptămâni, mai exact, vineri, unicul candidat desemnat la funcția de prim-ministru al țării, Iurie Leancă, urmează să se prezinte în fața deputaților pentru a solicita parlamentului învestirea noului guvern, însă informația încă nu a fost confirmată oficial.
Reamintim că, conform legii, din momentul desemnării de către președintele țării, care a avut loc pe data de 28 ianuarie, candidatul are la dispoziție 15 zile pentru a-și forma Cabinetul de Miniștri și a prezenta programul de guvernare. Pentru învestirea Guvernului în Parlament sunt necesare 51 de voturi.

Comentarii