13.09.2016 14:15

PD - lider la cheltuieli

Cîteva grupuri de inițiativă a candidaților pretendenți la funcția de președinte al Republicii Moldova, au transmis Comisiei Electorale Centrale, rapoartele privind fluxul mijloacelor bănești pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidaților electorali.

Astfel, primul care a prezentat raportul a fost grupul liderului PD, Marian Lupu care a inclus în lista cheltuielilor peste 90 de mii de lei,. Asta fiind suma cea mai mare. Totuși, PDM a acumulat un număr record de semnături și anume 29 de mii, în doar 24 de ore.

În același timp, Partidul Liberal, menționează în raport că a desfășurat doar activități ce nu au implicat cheltuieli financiare. Liberalii susțin că nu au deschis cont cu mențiunea „destinat grupului de inițiativă”.

Cît privește raportul grupului de inițiativă a lui Andrei Năstase, liderul PPDA, acesta prevede cheltuieli în sumă de 200 de lei.

În perioada colectării semnăturilor, grupul de inițiativă a lui Iurie Leancă, liderul PPEM , a indicat că a cheltuit suma de 3400 de lei .

Totodată, grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii lui Ion Dron în calitate de candidat independent , nu a solicitat deschiderea unui cont cu mențiunea „destinat grupului de inițiativă”. Asta deoarece grupul ar fi desfășurat activități ce nu implică cheltuieli financiare.

SURSA

Comentarii