28.07.2016 13:00

Platon a primit leziuni corporale după reținerea la Kiev

După reţinerea de către angajații Serviciului de Securitate al Ucrainei (SSU), omul de afaceri Veaceslav Platon a fost bătut, iar medicii au constatat leziuni ale toracelui şi capului.

Seghida a relatat că linia de apărare a lui Platon a adresat deja un demers pe numele împuternicitului pentru drepturile omului al Radei Supreme a Ucrainei cu solicitarea de a interveni în procesul de judecată şi a nu admite “posibila lichidare fizică a omului de afaceri”.

Acest fapt a fost de avocatul lui Platon Gleb Seghida. Potrivit lui, starea sănătăţii lui Platon s-a înrăutăţit, iar viaţa businessmanului este în pericol.

Avocatul a comunicat că Platon a fost bătut după reţinerea la Kiev în seara de 25 iulie. Mai tîrziu medicii au constatat pe corpul lui multiple hematoame, leziuni ale toracelui şi capului, precum şi contuzii și răni. Totodată, omul de afaceri, a cărui extrădare o solicită autorităţile Moldovei, a refuzat să scrie cerere la poliţie în legătură cu cauzarea leziunilor corporale. După cum citează spusele lui Platon Gleb Seghida, el a refuzat din cauză că, în caz de necesitate, “băieții” (se au în vedere cei care manifestă interes faţă de el în Moldova – n.red.) îl vor găsi oriunde.

Deşi exista raportul medical al medicului Spitalului Orăşenesc nr.17 din Kiev, magistratul Judecătoriei Pecersk a refuzat spitalizarea lui Platon. Avocatul a comunicat, de asemenea, că refuzul de a-l interna la spital a înrăutăţit starea sănătăţii clientului său în cadrul şedinţei în dosarul extrădării în Moldova, care a avut loc pe 27 iulie. Spre sfîrşitul audierilor de mai multe ore, Platon era să-şi piardă cunoştinţa şi i-a fost chemată ambulanţa.

Precizăm că la 25 iulie şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a comunicat despre darea în căutare internațională a lui Veaceslav Platon şi eliberarea mandatului de arest pe numele lui, acesta fiind suspectat de complicitate la sustragerea ilegală a fondurilor de la Banca de Economii.

Mai tîrziu, la 26 iulie, a devenit cunoscut faptul reţinerii lui Platon la Kiev de către forţele Serviciului de Securitate al Ucrainei (SSU). După aceasta, Procuratura Generală a iniţiat procedura extrădării suspectului în Moldova.



SURSA

Comentarii