07.04.2015 10:24

Pleșca: Primarul general al capitalei trebuie să fie o persoană cu experiență în realizarea proiectelor

Politicianul și businessmanul Valeriu Pleșca a comentat pentru noi.md declarația Primarului general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, precum că el nu se îndoiește că va cîștiga viitoarele alegeri locale, lansată de el luni în cadrul unei conferințe de presă .
Pe parcursul ultimilor opt ani, noi deja ne-am obișnuit cu declarațiile primarului general, Dorin Chirtoacă. Eu, în calitate de chișinăuian și cetățean, transmit opinia celorlalți locuitori ai capitalei: noi avem nevoie de un primar gospodar, primar care va putea în sfîrșit să amenajeze capitala și să-și realizeze promisiunile.

Actualul primar general a avut suficient timp pentru a realiza proiectele economice. Am așteptat, dar așa și nu am obținut nimic. De aceea, cu cît mai puțin va fi politizat procesul electoral, cu atît mai multe posibilități vor avea chișinăuienii pentru a aprecia real meritele candidaților. Ei trebuie să fie mai întîi de toate persoanele care au proiecte realizate. Doar ele vor putea să-și asume povara grea de soluționare a problemelor Chișinăului. Acestea sînt și drumurile, și canalizarea, și dezvoltarea businessului. Atunci vom putea să ne bucurăm de noul aspect al Chișinăului. Eu însă nu sînt sigur că și de această dată Chișinăul nu va primi un asemenea primar.

De aceea politizarea alegerilor primarului general al capitalei ni se impune de tehnologii politici, remunerați de partide. Noi deja am fost martori ai alegerilor locale trecute, cînd Vestul lupta cu Estul, rușii cu românii și europenii cu rușii. Și au obținut un rezultat corespunzător. Ne-am dori ca de această dată, în rîndurile alegătorilor chișinăuieni să prevaleze cei care ascultă promisiunile candidaților, le analizează și va acorda rațional votul. Și atunci nu vom fi nevoiți să-l învinovățim pe primar și pe alți candidați. Noi îi alegem. Trebuie să-i alegem rezonabil, și nu emoțional. În calitate de locuitor al Chișinăului, eu sînt nemulțumit de activitatea lui Dorin Chirtoacă.

Comentarii