08.07.2014 16:03

RATIFICAREA ACORDULUI DE ASOCIERE, ÎN PLINĂ DESFĂȘURARE

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti a semnat astăzi decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Tot astăzi Parlamentul Lituaniei a ratificat Acordul de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Amintim ca pe 3 iulie, România a fost primul stat care a ratificat acest Acord. Acestuia i s-a alaturat si Estonia iar demnitarii din Letonia se vor aduna în şedinţa de joi a Parlamentului, pentru a ratifica Acordul de Asociere între RM și UE. În toamnă, după revenirea deputaţilor din vacanţa parlamentară, Bundestagul Germaniei urmează să ratifice același document.
Amintim că Republica Moldova a fost primul stat din parteneriatul estic care a ratificat Acordul de Asociere cu UE, iar reacția Rusiei nu a trebuit mult așteptată. Ieri în cadrul unei ședințe a demnitarilor ruși, prim-vicepremierul Rusiei, Igor Șuvalov, a declarat că au toate instrumentele legale pentru a exclude Republica Moldova din zona de liber schimb a țărilor CSI Argumentele aduse de autoritățile rusești fiind: protecția pieței de eventuale reexporturi a produselor europene pe teritoriul Uniunii Vamale sub emblema Republicii Moldova.

Comentarii