28.08.2014 14:20

PREȘEDINTELE UCRAINEI PETRO POROȘENKO A ANULAT VIZITA ÎN TURCIA

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a anulat vizita în Turcia, unde urma să participe la inaugurarea președintelui Turciei, Recep Erdogan și convoacă o reuniune de urgență a Consiliului Național de Securitate și Apărare pentru a analiza deteriorarea rapidă a situației din regiunea Donețk, care cuprinde și Novoazovsk. Un anunț în acest sens a fost făcut de serviciul de presă al președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, unde se spune că se spune că „trupele ruse au invadat” iar „locul președintelui este acum la Kiev”, informează regnum.ru

În acest context, menționăm că Uniunea Europeană s-a declarat “extrem de preocupată” de informațiile privind o invazie a forțelor militare ruse în Ucraina. Suntem extrem de preocupați de ultimele evoluții ale evenimentelor, în special de informațiile de pe teren’, a declarat în cadrul unui briefing de presă purtătorul de cuvânt al diplomației UE, Maja Kocijanci, scrie Agerpres.
Reiterăm apelul către Rusia, de a pune imediat capăt oricăror ostilități la frontieră și acest lucru include în mod evident fluxul de arme, echipament și personal militar din Rusia spre Ucraina’, a adăugat ea, potrivit agenției EFE.

Comentarii