23.07.2014 16:04

PRIM-MINISTRUL IURIE LEANCĂ A ANUNȚAT CĂ SE VA DEPLASA LA MOSCOVA

Prim-ministrul Iurie Leancă a anunțat că se va deplasa la Moscova, în fruntea unui grup de experți din Republica Moldova, care înpreună cu experții din partea Federației Ruse va analiza situația care s-a creat, odată cu introducerea restricțiilor la importul de fructe, legume și conserve moldovenești. În acest context, Leancă a declarat că nu este clar din ce cauză Rusia a recurs la această măsură și speră că argumentele experților noștri vor putea convinge autoritățile Federației Ruse să-și revadă poziția, transmite agenția Infomarket.

IURIE LEANCĂ, prim-ministrul Republicii Moldova: ”Firește, este dreptul Federației Ruse să ia decizii privind aplicarea sancțiunilor, însă Guvernul Republicii Moldova are acum scopul să acorde ajutor producătorilor de conserve, fructe și legume, care vor suporta consecințele pierderii pieței rusești. Trebuie să monitorizăm situația în acest sector important al economiei”.

- a precizat prim-ministrul la ședința de astăzi a de Guvern. Totodată, Președinte guvernului rus Dmitrii Medvedev, consideră că asocierea Republicii Moldova, Ucraina și Georgia cu UE forțează Moscova să introducă măsuri de protecție a pieței interne. Medvedev a reiterat în cadrul ședinței de astăzi că Rusia va apăra interesele economice la nivel mondial, prin mijloace legitime.

Comentarii