19.02.2015 15:09

Primele INDICAȚII ale lui Chiril Gaburici, noului Cabinet de miniștri

Foto: Facebook.com/GuvernulRepubliciiMoldova


Proaspătul prim-ministru, Chiril Gaburici a prezidat astăzi prima ședință a Executivului. Chiar de la început, premierul a dat indicaţii miniștrilor să întreprindă măsuri pentru a stabiliza piaţa valutară, a produselor petroliere, dar şi să rezolve problema deficitului de medicamente în spitalele din ţară.

Premierul Chiril Gaburici a început ședința cu subiectul cel mai dureros pentru cetățeni și anume, situația de pe piața valutară. Prim-ministru a anunțat că vor fi întreprinse mai multe măsuri pentru stabilizarea leului, inclusiv va convoca o şedinţă cu bancherii. Gaburici a dat asigurări că, în următoarele zile, leul îşi va reveni.
De asemenea, premierul a dispus verificarea legalităţii ultimei majorări a preţurilor pentru produsele petroliere.
Chiril Gaburici a mai propus aplicarea unei taxe preferenţiale pentru agenţii economici care vor achita impozitele în avans. Totodată, Gaburici a solicitat reluarea discuţiilor cu reprezentanţii Fondului Monetar şi cei ai Băncii Mondiale referitoare la proiectele finanţate din exterior.
În atenţia noului premier a intrat şi situaţia din spitalele din ţară care se confruntă de mai mult timp cu insuficienţă de medicamente, dar şi de creşterea în lanţ a preţurilor acestora.
Menţionează că aceasta a fost prima şedinţă a Guvernului din acest an, a durat circa 30 de minute şi s-a desfăşurat la doar o zi după crearea Executivului.

Comentarii