19.02.2015 09:04

Proaspătul premier, Chiril Gaburici a depus JURĂMÂNTUL

Noul cabinet de miniștri, învestit în funcției ieri de Parlamentul Republicii Moldova, a depus jurământul. Premierul Chiril Gaburici și miniștrii au jurat că-și vor pune toată puterea și priceperea în slujba propășirii țării, că vor respecta Constituția și legile țării, că vor apăra democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

După jurământul depus de membrii noului Guvern, președintele țării Nicolae Timofti a atras atenția asupra măsurilor urgente pe care noul guvern trebuie să le întreprindă pentru redresarea situației economice și sociale, în special cea financiară. Președintele a mai adăugat că „angajamentele luate în fața cetățenilor și partenerilor de dezvoltare trebuie puse în practică, în primul rând implementarea Acrodului de Asociere cu UE”.
În același timp, unii oficiali europeni deja au transmis mesaje noului Guvern de la Chișinău. Șefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, și comisarul european pentru Extindere de Vecinătate, Johannes Hahn, au salutat formarea Guvernului, urând succes succes premierului desemnat, Chiril Gaburi. Întru-un mesaj comun, postat pe europa.eu, cei doi oficiali europeni, reiterează sprijinul Uniunii Europene pentru continuarea reformelor și soluționarea problemelor ce țin de integritatea teritorială a Moldovei, transmite Unimedia.
Guvernul de la Chișinău a fost învestit ieri, după ce 60 de deputați liberal-democrați, democrați și comuniști au acordat un vot de încredere noului Executiv.

Comentarii