17.10.2014 09:48

PUTIN ȘI POROȘENCO AU STAT LA MASA DE NEGOCIERI! SUNT REZULTATE POZITIVE

Foto: thedailybeast.com


Negocierile dintre președintele rus și ucrainean, Vladimir Putin și Petro Poroșenko, aflați în orașul din nordul italiei cu ocazia summitului Europa-Asia, s-au soldat cu rezultate pozitive, potrivit premierului italian Matteo Renzi.

Potrivit oficialului european, președintele rus și cel ucrainen au ajuns la concluzia că trebuie găsită o soluție urgentă în ceea ce privește conflictul dintre cele două țări. Alături de Vladimir Putin și Petro Poroșenko, la întâlnire au fost prezenți cancelarul Angela Merkel, președintele francez François Hollande, premierul britanic David Cameron, premierul italian Matteo Renzi și președinții Consiliului European și Comisiei Europene, Herman Van Rompuy și Jose Manuel Barroso.


Această reuniune, desfășurată în același format cu cel din iunie din Normandia, cu prilejul marcării a 70 de ani de la Debarcarea aliaților, a fost precedată de o serie de întâlniri bilaterale, între care cea de două ore și jumătate de joi seara târziu dintre Vladimir Putin și Angela Merkel.

La sfârșitul discuțiilor, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat că între președintele Putin și cancelarul Angela Merkel există încă 'serioase divergențe' cu privire la situația din Ucraina. Aceste reuniuni sunt prilejuite de summitul Europa-Asia ce are loc în orașul din nordul Italiei.

Comentarii