04.07.2014 14:49

REACȚIE LA RESTRICȚIE

Reprezentanţii Uniunii Europene regretă decizia autorităţilor ruse de a restricţiona importurile de carne din Republica Moldova, anunțată în aceeaşi zi în care Legislativul moldovean a ratificat Acordul de Asociere cu UE. Despre aceasta se vorbește în cadrul unui comunicat de presă al Delegației Uniunii Europene.

Purtătorul de cuvânt pe Comerţ al Uniunii Europene, John Clancy, a declarant că urmează să fie adoptată o rezoluţie referitoare la sancţiunile impuse de Moscova privind importurile de carne din Republica Moldova.
„Ţinem legătura cu toţi partenerii noştri din Moldova pentru a prelua toate informaţiile referitoare la această interdicţie a autorităţilor ruse şi vom adopta rapid o rezoluţie referitoare la această problemă dintre Moscova şi Chişinău, în acord cu regulamentul Organizaţiei Mondiale a Comerţului.“, a declarat John Clancy, purtătorul de cuvânt al Şefului pe Comerţ al Uniunii Europene.
Precizăm că autoritatea sanitar-veterinară rusă a dispus, marţi, interzicerea importurilor de bovine, carne de vită şi produse derivate din România, din cauza "encefalopatiei spongiforme bovine". Roselhoznadzor a anunțat că interzic importul cărnii de vită și din Republica Moldova, miotivând că nu ar corespunde cerințelor fitosanitare ale Uniunii Vamale.

Comentarii