02.12.2014 16:59

REACȚIILE RĂSTURNĂRII DE SITUAȚIE LA BEM. NEGRUȚĂ: 'REVENIREA, ESTE O POVARĂ ENORMĂ"

După ce ieri, 1 decembrie, guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, a anunțat că Banca de Economii a revenit în proprietatea statului după o decizie a Curții Supreme de Justiție, care a fost pronunțată joi, 27 noiembrie, au apărut și reacții.

Fostul ministru al Finanțelor Veaceslav Negruța îi cere șefului statului să convoace Consiliul Suprem de Securitate în cazul Băncii de Economii. Potrivit lui, revenirea instituției financiare în proprietarea statului este o povară enormă. „Cred că cineva a pregătit din timp o lovitură de graţie pentru altcineva, ambii fiind parte a scenariului initial”, a scris Negruța pe blogul său.


Decizia Curții Supreme de anulare a emisiunii suplimentare de acțiuni "Banca de Economii", care a dus la scăderea cotei statului de la 56% la 33,3%, l-a luat prin surprindere pe fostul președintele Consiliului de administrație al Băncii Ilan Shor.

"Suntem surprinși de această decizie. O vom analiza foarte atent, iar apoi vom recurge la toate mijloacele legale pentru a o contesta ", - a declarat Shor într-un comunicat de presă.

Comentarii