18.08.2014 11:02

REZULTATELE REUNIUNII CVADRIPARTITE DE LA BERLIN

Șefii diplomațiilor de la Moscova, Berlin, Paris și Kiev, reuniți duminică în capitala germană în vederea găsirii unei soluții la criza din Ucraina, au obținut în discuțiile lor un ''anumit progres'', notează Ministerul rus de Externe într-un comunicat citat de ITAR-TASS.

Potrivit instituției diplomatice ruse, în cadrul întâlnirii de la Berlin fost discutate probleme legate de eforturile internaționale privind reglementarea crizei ucrainene, încetarea cât mai rapid posibil a acțiunilor de luptă, asigurarea controlului la graniță, precum și aspecte care țin de ajutorul umanitar pentru populația din sud-estul Ucrainei. Ministrul german de externe a declarat, potrivit AFP, că discuțiile avute la Berlin cu omologii săi din Rusia, Franța și Ucraina, au înregistrat unele progrese, deși întâlnirea a fost una ''dificilă''. Totodată el nu a oferit detalii despre progresele înregistrate.
De altă parte, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a declarat, potrivit Itar-Tass că din păcate, nu s-a ajuns la un rpogres în ce privește încetarea focului și situația politică în Ucraina. ”Noi am confirmat poziția Rusiei: încetarea necondiționată a focului, colegii din Ucraina, însă, continuă să pună condiții, și chiar foarte vagi.” a declarat Lavrov, notând că dialogul de la Berlin, privind situația în Ucraina va continua și în următoarele zile în acela și format.

Comentarii