22.12.2014 16:23

România are OFICIAL un nou președinte! Cum a avut loc investirea lui Iohannis

România are, oficial, un nou președinte. Klaus Iohannis a depus jurământul de investitură în funcţia de preşedinte al României, ieri, în şedinţa solemnă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Apoi, acesta a preluat mandatul de la Președintele Traian Băsecu, care a părăsit Palatul Cotroceni. În primul său discurs, în calitate de Președinte al României, Klaus Iohannis a vorbit și despre Republica Moldova.

Noul președinte al României a declarat, în discursul rostit în faţa Parlamentului, că este recunoscător şi onorat de încrederea pe care cetăţenii i-au acordat-o alegându-l preşedinte şi a asigurat că va fi preşedintele tuturor românilor.
Pe lângă planul său de acțiune în următorii cinci ani, Klaus Iohannis a vorbit și despre țara noastră. Acesta a menționat că Republica Moldova trebuie ajutată pentru ca integrarea în Uniunea Europeană să se producă mai repede.
După ședința solemnă a parlamentului, Klaus Iohannis împreună cu prima doamnă, s-au îndreptat spre Palatul Cotroceni. Acolo a fost întâmpinat de Traian Băsescu, care i-a înmânat Colanul de aur al Ordinului Steaua României.
După ceremonie, cei doi, împreună cu soţiile, au ciocnit un pahar de şampanie cu foştii şi viitorii consilieri prezidenţiali. Ulterior, Traian Băsescu, cel care a stat la cârma statului român un deceniu, a plecat de la Palatul Cotroceni, salutând pentru ultima dată garda de onoare.
Plecând fostul preşedinte şi-a luat rămas bun şi de la consilierii săi, dar şi de la presă. Odată încheiat mandatul de şef al statului, Traian Băsescu se declară un om liber și evită să spună dacă se va implica în politică.

Comentarii