06.03.2015 09:30

Rusia susține implicarea Occidentului în soluționarea conflictului din Ucraina

Rusia este gata să lase Occidentul să joace un rol mai mare în soluționarea conflictului din Ucraina. Declarația aparține președintelui rus Vladimir Putin, în timpul uni întâlniri cu premierul italian Matteo Renzi la Moscova.

În urma întâlnirii care a avut loc la Moscova, cei doi oficiali au căzut deacord că diferendul poate fi soluționat numai după ce toate părțile aplică acordurile de pace de la Minsk de luna trecută.

Totodată, premierul italian a reiterat că Italia ar putea oferi Ucrainei consiliere privind descentralizarea, vorbind despre autonomia din regiunea în contextul solicitărilor separatiștilor privind creșterea autonomiei. Deasemenea, premierul italian a spus că discuțiile au avut loc 'pe un fond dificil legat de sancțiunile europene și de contra-sancțiunile ruse, care sunt în mod evident o problemă pentru ambele părți'.

UE a anunțat joi că extinde înghețarea bunurilor impusă anul trecut în cazul fostului președintelui ucrainean Viktor Ianukovici și asupra altor 17 indivizi suspectați de deturnare de fonduri. Comandatul trupelor americane din Europa, Ben Hodges, a declarat luna trecută că Pentagonul intenționează să înceapă să intruiască membri ai Gărzii naționale ucrainene în luna martie. Totuși, el a declarat în cursul acestei săptămâni că planul a fost pus în așteptare, 'pentru a da o șansă armistițiului'.

Comentarii