11.11.2016 15:00

Sandu respinge acuzațiile la adresa sa

Liderul PAS, Maia Sandu, dezminte informația făcută publică astăzi de Igor Dodon, potrivit căreia în decembrie 2013 aceasta ar fi dispus transferarea tuturor conturilor instituțiilor de învămțămînt la Banca de Economii.


Sandu a precizat că acea dispoziție a fost semnată de viceministrul educației din acea perioadă, fără a fi consultată opinia sa. Ulterior, dispoziția a fost anulată, susține Sandu, citată de Noi.md.

„Vă informez că semnătură din scrisoarea prezentată de domnul Dodon nu este a mea. Este semnătură unui viceministru. Această scrisoare a fost semnată de colegul meu, la indicația Cancelariei de Stat. În momentul în care am aflat despre această scrisoare, am anulat-o printr-o altă dispoziție, pe care am semnat-o. Igor Doodn nu se informează atunci cînd lansează acuzații la adresa mea”, a declarat astăzi Sandu.

Totodată, aceasta a respins acuzația precum că ar fi purtat discuții la Departamentul de Stat al SUA cu privire la unirea Republicii Moldova cu România. În acest sens, Sandu a prezentat presei o înregistrare video în care fostul președinte al României Traian Băsescu dezminte această informație. Potrivit lui, discuții despre unire au fost purtate de Ana Guțu, și nu de Maia Sandu.

SURSA

Comentarii