11.11.2016 09:30

Sandu și Dodon au semnat o declarație de integritate

La propunerea reprezentanților societății civile, cei doi candidați la președinție au semnat o declarație de integritate, în emisie directă la postul public de televiziune.

Documentul prevede recunoașterea de către semnatarii declarației a faptului că nu au probleme de integritate, că nu au fost implicați în acte de corupție, că nu au colaborat cu serviciile secrete ale altor state și din țară.

„Voi insista și pe poziția ca procurorul general, premierul, șeful autorității de integritate, judecătorii și toți ce care vor fi numiți de președinte vor trebui să semneze o asemenea declarație”, a declarat Maia Sandu.

„Am semnat această declarație cu inima împăcată și o să mă țin de cuvînt sub toate aspectele. La toate întîlnirile la care am mers în această țară mi-ați pus o întrebare foarte clară: dar ce facem cu corupția? Această guvernare din care a făcut parte și Maia Sandu a propus să le fie majorate salariile la judecători și procurori. Eu sînt categoric împotrivă. Noi trebuie să-i lipsim de imunitate, să-i punem la pușcărie pe cîteva zeci, să le confiscăm activele”, a declarat Igor Dodon.

Menționăm că același model al declarației de integritate i-a fost propus la începutul anului 2016 premierului Pavel Filip și membrilor echipei sale, odată cu preluarea mandatului.

SURSA

Comentarii