16.03.2015 09:44

Se scumpesc serviciile poștale internaționale de la 23 Martie !

Tarife duble și chiar triple pentru serviciile poștale internaționale! De la 23 martie 2015, ÎS „Poșta Moldovei” va ridica prețurile la expedierea scrisorilor și coletelor în diferite regiuni. ÎS „Poșta Moldovei” oferă aceleași explicații: deprecierea monedei naționale și creșterea tarifelor la expedierea corespondenței în alte state.
Potrivit unui ordin semnat de ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, și publicat în „Monitorul Oficial al Republicii Moldova”, tariful la expedierea unei scrisori simple cu greutatea de 20 g în statele din CSI și Europa se va scumpi de la 4,5 lei cât este acum pînă la 9,5 lei, iar în alte state, pînă la 11 lei. CARTON OFF

În caz că vreți să expediați scrisoare cu greutatea între 21 g și 50 g cu transport terestru în CSI și Europa tariful va crește pînă la 14 lei, iar în alte state – de la 12 lei, tariful prezent, pînă la 16 lei.

La expedierea unui colet mic cu greutatea de pînă la 100 g în statele din zona „A” adică CSI și Europa tariful se va scumpi de la 11 lei pînă la 44 lei, iar în zona „B”, celelalte state – de la 17 lei pînă chiar la la 50 de lei, adică veți plăti aproape de trei ori mai mult.

Însă în cazul în care coletul pe care doriți să-l expediați, în statele din zona ”A”, are greutatea între 101 g și 200 g, atunci trebuie să scoateți din buzunat 61 de lei și nu 19 lei cum era înainte, iar dacă vreți să trimiteți un colet în zona „B” atunci veți achita la ”Poșta Molodvei” 69 de lei.

Comentarii