02.02.2015 15:46

Sergio Mattarella, noul președinte al Italiei

Italia are un nou preşedinte! Sergio Mattarella, in varsta de 73 de ani, judecator al Curtii Constitutionale și cunoscut politician de centru-stânga, va conduce Italia pentru urmatorii șapte ani. Din cei 1.009 parlamentari si functionari cu drept de vot, Mattarella a atras 650 de voturi, informează The Money Channel.

Singurul candidat pentru funcția de președinte al Italiei, Sergio Mattarella, a reusit din a treia incercare sa acumuleze voturile necesare din Parlamentul italian pentru a accede la cea mai inalta functie din stat. Candidatura lui Mattarella a fost propusa de premierul Italiei, Matteo Renzi. Comentatorii politici internaționali afirmă că prim-ministrul Italiei a înaintat această candidatură pentru a avea o personalitate „prietena” care sa-l ajute să-și consolideze autoritatea.
Prerogativele noului președinte vizeaza in principal supravegherea activitatii Guvernului și pastrarea unui echilibru in viata politica.
Mattarella urmeaza sa fie investit in aceasta saptamana. El a preluand oficial postul de la Giorgio Napolitano, care a demisionat la inceputul acestei luni. Sergio Mattarella va deveni cel de-al 12-lea presedinte al Italiei, dupa al Doilea Razboi Mondial.

Comentarii