08.07.2016 09:04

Șase partide ar accede în Parlament în cazul unor alegeri – sondaj

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, șase formațiuni politice ar accede în Parlament, arată datele unui sondaj de opinie elaborat de compania „Intellect Group”.

Astfel, PSRM ar acumula 17,7% din voturi; Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) – 13%, „Partidul Nostru” – 12,2%; PCRM – 8,9%; Platforma DA – 8,4%; PD – 8,4%. Nu ar trece pragul electoral Partidul Popular European, PL și PLDM.


Rezultatele sondajului mai arată că 29 la sută dintre cei intervievați optează pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, în timp ce 44 la sută nu sînt interesați de această problemă. Ceilalți respondenți nu au știut să răspundă la această întrebare.

Datele studiului mai arată că cel mai înalt grad de încredere alegătorii îl au în liderul PAS, Maia Sandu, cel al PSRM, Igor Dodon, și în primarul de Bălți, Renato Usatîi.

Sondajul a fost realizat în perioada 11-24 iunie curent pe un eșantion de 1878 de persoane, iar marja de eroare este ±2,2%. Datele au fost culese din 35 de localități ale țării.



SURSA

Comentarii