22.05.2015 14:22

Shor deține informații ce ar putea duce la reconfigurarea clasei politice

Omul de afaceri Ilan Șor îi acuză pe unii politicieni de faptul că încearcă să distorsioneze adevărul despre situația de la Banca de Economii. Într-o declarație publică, Șor afirmă că deține informații care ar putea duce la reconfigurarea clasei politice din Moldova.

Ceea ce ei nu iau in calcul este faptul că va veni momentul cînd adevărul se va afla, cînd eu voi putea face declarații care, nu exclud, vor zgudui lumea politică și vor duce la reconfigurarea ei. Ceea ce s-a întîmplat la BEM timp de mai mulți ani, nu poate fi șters dintr-o mișcare, așa cum încearcă unii să facă”, se arată în declarația lui Șor.
Ilan Șor a mai adăugat că este gata să răspundă în fața legii pentru modul în care a administrat Banca de Economii, dar afirmă că probleme instituției nu au început în 2013. Potrivit lui, persoanele cointeresate încearcă acum să găsească țapul ispășitor pentru toate schemele care au avut loc de-a lungul anilor.
Dar oare cei care au stat la conducerea băncii pînă la venirea investitorilor privați, reprezentanții statului, sînt gata sa răspundă pentru acea gaura imensă formată la BEM, pentru creditele neperformante?! Acum se încearcă transferul întregii pagube pe perioada ultimilor 2 ani, în speranța că s-a găsit țapul ispășitor, iar cei care au devalizat banca vor scăpa basma curata”.
Omul de afaceri a lansat un apel către liderii politici și funcționarii implicați în acest caz să înceteze presupusa manipulare a opiniei publice. „Dacă într¬-adevăr se dorește aflarea adevărului despre tot ce s-a întîmplat la BEM, haideți să începem de la cei care au gîndit această schemă ”, a punctat Ilan Șor. Precizăm că omul de afaceri are statut de învinuit în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank și este plasat in arest la domiciliu.

Comentarii