18.11.2016 12:00

Socialiștii condamnă reținerea unui activist al „PN”

Intentarea unui dosar penal pe numele unui activist al „Partidului Nostru” este o încercare de răfuială politică din partea guvernării, consideră reprezentanții PSRM, citați de Noi.m.d

Potrivit lor, persecutarea oamenilor pentru poziţia lor politică este absolut inacceptabilă în orice societate civilizată.

„Partidul Socialiştilor condamnă categoric orice acţiuni de încălcare a dreptului cetăţenilor la libera exprimare şi gîndire, precum şi a dreptului de apărare şi exprimare a propriilor viziuni politice. Constatăm că o astfel de presiune, materializată în dosare penale, arestări, percheziţii şi interogatorii, este tot mai des folosită de aşa-zisa guvernare “pro-europeană”. Politicienii, activiştii, persoanele publice şi cetăţenii de rînd, indezirabili pentru critica dură adusă regimului, devin victime ale acestor persecuţii”, se arată într-o declarație a PSRM.

Socialiștii îndeamnă toate organizaţiile de apărare a drepturilor omului să se implice în monitorizarea acestui caz și a tuturor dosarelor cu tentă politică.

SURSA

Comentarii