17.05.2014 12:01

SOUTH STREAM

Gazele rusesti vor ajunge in UE ocolind Ucraina! Operatorul maritim al sectorului South Stream a incheiat toate contractele necesare pentru a incepe constructia gazoductului in toamna acestui an.

Presedintele Consiliului de Administrație al Gazprom, Alexei Miller a participat la ședința consiliului de observatori al Companiei South Stream Transport, care a avut loc la Amsterdam. În cadrul ședinței s-a constatat că mersul lucrărilor este conform planului. La ora actuală, Compania South Stream Transport a încheiat toate contractele necesare pentru începerea construcției sectorului maritim al gazuductului în toamna anului 2014.

Principalul scop al gazoductului South Stream este de a ocoli sectoarele incomode ale tranzitului prin Ucraina. Anume cu acest scop, proiectul a fost demarat inca in 2012. Conform planului de lucrari, constructia va fi gata la sfarsitul anului 2015. După tensionarea situatiei in Ucraina si a anexarii Crimeii de catre Rusia, structurile UE au cerut de la statele membre sa nu participe la acest proiect. Totusi in pofida cererilor Bruxelles-ului, mai multe tari precum Italia, Austria, Bulgaria dar si alte tari s-au aratat interesate de acest proiect.

Comentarii