27.01.2015 10:13

Stare de ALERTĂ din estul Ucrainei! Rada Supremă se întrunește astăzi pentru discuții

Rada Supremă de la Kiev se întrunește astăzi pentru a lua în discuție ultimele evenimente din estul Ucrainei. Președintele Petro Poroșenko a convocat liderii fracțiunilor parlamentare, în acest sens. După cum informează Agerpress, cu referire la agenția Unian, oficialii ar putea adopta o decizie prin care să 'recunoască Rusia ca stat agresor'.

Liderul fracțiunii 'Samopomoșci', Oleg Bereziuk, a indicat că Rada Supremă 'se va adresa țărilor aliate în vederea acordării de ajutor militar Ucrainei, pentru ca armata acestei țări să fie mai eficientă.'
Între timp, Rusia a trimis al 12-lea convoi umanitar în Donețk și Lugansk, cu 'produse alimentare, medicamente și produse de primă necesitată', colectate din mai multe regiuni din Rusia.
Președintele ucrainean Petro Poroșenko a calificat aceste convoaie drept un 'cvasiajutor', compus, între altele, și din combustibil pentru tehnica militară.
Menționăm că, Guvernul de la Kiev a anunțat instituirea stării de urgență în Donețk și Lugansk.
Totodată, în urma reuniunii extraordinare a Comisiei NATO-Ucraina, care a avut loc luni la Bruxelles, secretarul general al NATO, a calificat drept un 'nonsens' declarațiile anterioare ale președintelui rus Vladimir Putin, care a acuzat armata ucraineană că este 'legiunea străină a NATO'.

Comentarii