19.06.2014 12:09

STARE DE URGENȚĂ ÎN SECTORUL ENERGETIC AL UCRAINEI

Guvernul de la Kiev a aprobat ieri instituirea stării de urgență în sectorul energetic. Documentu urmează să fie aprobat acum de rada Ucrainei.

Guvernul de la Kiev a aprobat miercuri proiectul de lege ce prevede instituirea stării de urgență în sectorul energetic al Ucrainei, documentul fiind trimis spre aprobare Radei Supreme (parlamentul), informează agenția de presă ucraineană Unian. Proiectul de lege a fost elaborate în regim de urgență la cererea premierului Arseni Iațeniuk, care, după ce Rusia a încetat la 16 iunie livrările de gaz către Ucraina, premierul Iațeniuk a dat ordin Ministerului Energiei și Combustibilului, precum și Ministerului Justiției să pregătească un proiect de lege privind instituirea stării de urgență în sectorul energetic al țării. 'Trebuie să ne pregătim pentru ceea ce este mai rău', afirma Arseni Iațeniuk
În același context, executivul ucrainean a adoptat, de asemenia, în regim de urgență, un proiect de lege ce permite atragerea investitorilor europeni și americani pentru modernizarea și exploatarea sistemului de gazoducte al Ucrainei.

Comentarii