29.07.2014 18:51

STURZA FACE APEL LA CALM

Nu ar trebui să facem panică și nici tragedie din declarațiile politicienilor, deoarece suntem martorii unui război oligarchic (transpartiinic!) pentru redistribuirea zonelor de influență și banilor publici. Preponderent, în sectorul financiar, a scris ex-prim-ministrul Ion Sturza pe pagina sa de Facebooc după declarațiile facute ieri de pereședintele comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe, Veaceslav Ioniță și reacția ulterioară la acestea a președintelui fracțiunii parlamentare PLDM, Valeriu Streleț.

”Am încercat, în repetate rânduri, fără a stresa opinia publică, să explic conducerii Guvernului și protagoniștilor conflictului (unii „plecați”, alții decorați…) cât de periculos este aceasta. I-am atenționat inclusiv asupra faptului că acest pachet de legi poate fi considerat drept un mijloc legislativ de consolidare a unei „părți beligerante”. Scrie Sturza, indicând că trebuie creată o comisie independentă, din afara ariei guvernamentale și politice, care sa examineze acest pachet de legi prin prisma coruptibilității și interesului public. ACUM, nu la toamnă.
Amintim că ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Veaceslav Ioniță a declarat că pachetul de legi, pentru care Guvernul Leancă și-a asumat răspunderea, conține mai multe scheme prin care bugetul statului ar putea fi prejudiciat cu peste un miliard de lei. Veaceslav Ioniță l-a mai acuzat pe președintele fracțiunii parlamentare PLDM, Valeriu Streleț că la ultima ședință a legislativului a blocat adoptarea modificărilor la Legea bugetului.

Comentarii