03.03.2015 14:18

SUA asigură Moldovei suportul necesar în calea dezvoltării

Livrările de gaze prin gazoductul Iași - Ungheni vor începe de mâine. Despre acest lucru a anunțat premierul Chiril Gaburici, în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de secretarul adjunct de stat al SUA, Antony Blinken. Diplomatul american s-a aflat astăzi într-o vizită oficială în Republica Moldova. Acesta a avut o întrevedere cu preşedintele ţării, Nicolae Timofti cât și cu premierul Chiril Gaburici.

În cadrul vizitei secretarului adjunt de stat al SUA, Antony Blinken, au fost abordate mai multe subiecte legate de relațiile bilaterale ale celor două state. Gaburici i-a mulțumit lui Blinken pentru sprijinul oferit de statul american. Acesta a declarat că vizita este un prilej bun de a recunoaște noul guvern și că Moldova contează în continuare pe strijinul SUA, menționând aici și sprijinul în cadrul programului Compact și în ceea ce privește susținerea principalelor reforme care se derulează în Moldova.
La rândul său secretarului adjunt de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că Statele Unite ale Americii va susține Republica Moldova, atâta timp cât va continua parcursul său european și î-și va asuma toate angajamentele.
Republica Moldova trăiește într-un mediu foarte complicat și are nevoie să întreprindă acțiuni foarte rapide și decisive de pe agenda sa de reforme, pe care le-a promis-o și cetățenilor. Am auzit astăzi un angajament din partea prim-ministrului de a face acest lucru. Și pe măsură ce Moldova va avansa, SUA va fi acolo pentru a oferi tot suportul
Totodată, în cadrul conferinței de presă, primul ministru Chiril Gaburici a profitat de moment și a anunțat că de mâine vor începe livrările de gaz din România prin Gazoductul Iași-Ungheni, dat în exploatare în august 2014.

Comentarii