05.09.2014 09:38

SUA ȘI UE PREGĂTESC NOI SANCȚIUNI PENTRU RUSIA

Statele Unite și Uniunea Europeană vor anunța astăzi impunerea unor noi sancțiuni împotriva Federației Ruse, dacă planul de pace din Ucraina va eșua. Sancțiunile vor viza domeniile bancar, energetic și de apărare, scrie BBC. Potrivit sursei, Statele Unite și Uniunea Europeană vor pune și unele interdicţii de călătorie pentru mai mulți apropiaţi ai lui Putin.

Potrivit oficialilor guvernamentali britanici, sancţiunile vor viza și blocarea accesului mai multor bănci aflate în proprietatea statului rus la pieţele financiare. La rândul său, președintele francez, Francois Hollande, a declarat că decizia UE privind impunerea sancțiunilor suplimentare împotriva Rusiei va depinde de eficiența eforturilor depuse pentru instaurarea păcii în Ucraina în orele următoare.
NATO a declarat, în cadrul summitului care are loc zilele acestea în Țara Galilor,” sprijinul total pentru Ucraina față de acțiunile destabilizatoare ale Rusiei.” Într-o declarație difuzată de Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, Alianță i-a cerut Rusiei „să renunțe la confruntare și să ia calea păcii”. Parteneriatul NATO cu Ucraina este unul „puternic” și Alianța este „hotărâtă să-l facă și mai puternic”, inclusiv în ceea ce ține consolidarea capacității forțelor ucrainene și NATO de a conlucra, se mai spune în declarație.

Comentarii