16.10.2014 10:46

SUNT MOTIVE DE ÎNGRIJORARE! INDICII BURSELOR EXTERNE SCAD SIMȚITOR

Bursele lumii continuă să evolueze sub zodia îngrijorărilor, investitorii temându-se de mixul dintre inflaţia scăzută şi creşterea economică slabă, se spune într-un comentariu al Ziarului Financiar.

Jurnaliștii de la publicația românească susțin că pe bursele externe au loc vânzări masive, investitorii fiind atrași de scăderile de preț din ultimele zile. Astfel, indicele german DAX a scăzut cu 2% în şedinţa de ieri, bursa franceză s-a depreciat cu până la 2,8%, în timp ce bursa din Milano a scăzut cu până la 3,1%.

Bursa din Grecia a scăzut cu 2%. Bursele americane au deschis şedinţa de ieri în scădere puternică de până la minus 1,5% .

Ziarul Financiar scrie că scăderile puternice de ieri pe bursele americane au loc în contextul în care datele oficiale au anunţat o scădere peste aşteptări a vânzărilor de retail în SUA. La Bucureşti, indicii bursieri au scăzut cu 0,7%, pe rulaje cu acţiuni în scădere de circa 6 milioane de euro. Săptămâna trecută indicii burselor mature au raportat cel mai abrupt declin săptămânal din mai 2012.

Comentarii