17.12.2014 16:45

Taximetriștii din Chișinău au fost amendați de fisc

Mai multe companii de prestare a serviciilor de transport de pasageri în regim „taxi” s-au ales cu amenzi usturătoare în urma unui șir de verificări efectuate de Inspectoratul Fiscal de Stat din municipiul Chişinău. Potrivit instituției, au fost identificate mai multe licențe false în baza cărora activau companiile de transport.

în perioada menţionată au fost exercitate 48 de controale fiscale iniţiate prin metoda verificării operative, fiind stabilite 8 cazuri de desfăşurare a activităţii de transport de călători în regim „taxi” în lipsa maşinilor de casă şi control, un caz de efectuare a încasărilor băneşti în numerar fără utilizarea maşinii de casă şi control existente, fiind aplicate amenzi fiscale în sumă totală de 59,0 mii lei. De asemenea, au fost stabilite 40 de cazuri de prestare ilicită a serviciilor de „taxi”, fiind întocmite procese-verbale cu privire la contravenţie şi aplicate sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 27,4 mii lei.


În aceeași perioadă, în cadrul verificărilor au fost depistate trei cazuri de prestare ilicită a serviciilor de transport de pasageri în regim „taxi” în baza pseudo-licenţei eliberate de ,,Euro Contact Transnational”, respectivele „licenţele” fiind ridicate, în baza procesului-verbal cu privire la contravenţie şi transmise pentru examinare după competenţă organelor de urmărire penală.

Comentarii