21.05.2014 10:35

TOP 100 CELE MAI SCUMPE BRANDURI DIN LUME

Cea mai scumpă marcă comercială din lume este Google, al cărei preț este estimat la 159 miliarde de dolari, arata un clasament al celor mai scumpe 100 de mărci comerciale întocmit de compania de cercetări în marketing Millward Brown.

Pe al doilea loc s-a clasat Apple, cu o valoare de 148 miliarde de dolari. Top trei cele mai scumpe mărci comerciale il inchide o altă companie IT -producătorul de procesoare IBM, costul căruia este de 107 miliarde dolari.

Costul total al tuturor brandurilor incluse în top 100 se estimeaza la 2,9 trilioane dolari. Cel mai mult s-au scumpit mărcile producătorilor de îmbrăcăminte.

În primele zece cele mai scumpe mărci comerciale din lume au intrat Microsoft, McDonalds, Coca-Cola, Visa, AT&T, Marlboro și Amazon.

Millward Brown alcătuiește ratingurile celor mai scumpe branduri din lume, începînd din 2006. Ratingul a fost elaborat în baza intervievării a peste 2 milioane de oameni din întreaga lume, precum și a unei analize aprofundate a performanței în afaceri a mii de companii.

Comentarii